Bernadottefalk.se

Ta reda på om du har ärftliga sjukdomar, hur din kropp tar emot mat och träning och mycket mer...

DNA-tester

Det finns mängder med olika DNA-tester att köpa online som privatperson. Populariteten har ökat väldigt mycket och det beror dels på att fler önskar få veta hur de kan ta hand om sin kropp på bästa sätt för att undvika sjukdomar eller tidig död. 

Att tolka DNA-test är svårt och kräver kunskap så innan ni köper ett test se till att de ni beställer av besitter denna kunskap och kommer att förmedla svaren till er på ett sätt ni kan förstå. 

Hälsotester

Du kan testa allt från din huds DNA eller hur din kropp klarar av koffein till om du har någon genetisk sjukdom. DNA-tester används inom forskning, sjukvården och kriminalvården men finns nu även tillgänglig till viss del för allmänheten. Exempelvis finns det flertalet tester för att påvisa ärftlig cancer. Du bör dock uppmärksamma att just den ärftliga cancern är ovanlig och endast en liten del av befolkningen drabbas av detta. Men har man mycket cancer i släkten och kanske samma sort så kan det vara skönt att få svar på om man bär på en gen som gör att din risk ökar för att få denna typ av cancer. 

Släktskapsstest - faderskapstest, moderskapstest, syskontest m.m

Letar du efter okända släktingar? Kanske vet du att du kan ha släktingar i ett annat land som du inte känner till? Det finns flera stora släktskapstest där man kan få reda på släktingar även från andra länder. De har en stor databas av DNA som har lämnats in från andra som letar vilket gör att man kan matchas med okända släktingar runt om i världen. Sen när ni hittat alla nya släktingar kan ni passa på att skicka dem varsitt supékort till jul 😉 

Faderskapstest är ett test där man ser om den personen man tror är sin pappa verkligen är sin biologiska pappa. Eller att en pappa önskar veta om barnet är hans eller inte. Det finns även test för moderskap eller syskon. 

Kunglighetstest

Bernadotte & Falk startade denna helt nya och unika tjänst för att ge dig möjlighet att med ett enkelt DNA-test, ta reda på om din släkthistoria är sann. Släktforskning kan nu med hjälp av avancerad DNA-teknologi komma ett steg längre. De  erbjuder även matchning mot fler intressanta ätter till påstådda ättlingar efter både kungar, prinsar, drottningar och prinsessor, där både män och kvinnor kan testa sig. Mannen ärver kvinnligt mtDNA från sin mor men det ärvs inte vidare till hans barn. När det gäller Bernadottetesten kan dock bara manliga testas eftersom matchning sker mot mannens Y-kromosom.

För den som har en släktlinje som helt eller delvis ligger på den kvinnliga linjen, kan de göra Kunglig DNA-test för alla linjer.

Du kan även göra släktskapstest mot andra kungliga ätter genom; Kunglig DNA-test för alla linjer. Exempel; Rysslands tsarsläkte Romanov.